Customizing Loesungen

Case-studier

Skreddersydde kapslinger

Hardt skall, sterk kjerne

For en motorstarter-løsning fra Siemens har Spelsberg produsert den individuelt tilpassede kapslingen TK 1818. Kapslingsspesialisten fra Sauerland leverte svært rakt en rimelig og nøyaktig tilpasset kapsling til det tidskritiske prosjektet med en leveringsfrist på 14 dager.

«I Spelsberg fant vi en partner som ikke bare har imponerende kunnskaper og det nødvendige maskinelle utstyret, men som også setter nye høye standarder for kvalitet, akkurat som vi gjør», sier Thomas Mielke, Product Manager Solution Support hos Siemens AG i Leipzig og prosjektansvarlig for opprettelse av kundespesifikke løsninger. «Samarbeidet med Spelsberg er svært profesjonelt og uten friksjoner. Der får man både kvalitetsprodukter og et servicetilbud som er imponerende.»

For å realisere oppdraget, brukte Spelsberg en standard tom plastkapsling fra det omfangsrike sortimentet. TK 1818 av slitesterk, slagfast plast ble utstyrt med en påbyggingsboks og nøyaktige utsparinger. «Takket være vårt bearbeidingssenter og et pålitelig partnernettverk, kan vi realisere slike endringer både raskt og rimelig», sier Volker Leck, ansvarlig produktsjef hos Spelsberg. «For å bevare fleksibiliteten for fremtidige bruksmuligheter for motorstarteren, bestemte vi oss for en allsidig kapsling som vi har i tilbudet vårt, en tom kapsling i TK-serien.»

Spelsberg gjør britiske klasserom mer energieffektive

Kapslingene fra Spelsberg flytter inn i britiske klasserom. Metway, den engelske tilbyderen av kablingssystemer, bruker produktene fra Tyskland som kapslinger for sin «Classroom Control Box». Boksen gjør det mulig å styre belysningen i klasserommene på en enkel, effektiv og rimelig måte.

Hele styringen for opptil 15 lys får plass i en flat kapsling i serien TK fra Spelsberg. Ut fra de totalt 13 basiskapslingene i TK-serien av polystyren med tre ulike takhøyder, bestemte Metway seg for den flate versjonen av det 254 mm lange og 180 mm brede produktet TK PS 2518.

Prosjektet «Classroom Control Box» er ikke det første samarbeidet mellom de to bedriftene. Metway og Spelsberg har hatt et nært partnerskap i mange år. Men det var ikke den eneste grunnen til at de bestemte seg for Spelsberg-produkter. «Det som først og fremst overbeviste oss, var at Spelsberg kunne tilpasse kapslingene nøyaktig etter våre spesifikasjoner», forklarer Rob Crookes fra Metway.
Innvendig og utvendig er kapslingen nøyaktig tilpasset pluggforbindelsene til Metway som brukes i boksen. Ekspertene fra Spelsberg utviklet skreddersydde «boxes» for lysstyring etter spesifikasjonene fra Metway. «Med våre modulært oppbygde sprøytestøpeverktøy var vi raskt i stand til å tilpasse kapslingene våre rimelig etter kravene fra Metway. Vår allsidige TK-serie var i dette tilfellet veldig godt egnet», forklarer Volker Leck fra Spelsberg.

Resultatet av samarbeidet mellom Metway og Spelsberg er en ideelt tilpasset «Classroom Control Box». Den gjør ikke bare belysningen i klasserommene mer effektivt, men det ferdigmonterte produktet reduserer også installasjons- og kablingskostnadene betydelig. Med belysningsstyringen kan det ventes en ca. 20 prosent energi- og kostnadsbesparelse sammenlignet med vanlig klasseromsbelysning.