Agile metoder – typisk Spelsberg

Begrepet agile metoder er for tiden på alles lepper – og allerede nesten en gjenganger hos Spelsberg. Det beskriver brukernes sterke engasjementet i utviklingen og den konstante testingen, korrigeringen og den fleksible utviklingen av produkter.

Kundene og deres individuelle ønsker er viktigere enn ethvert standardprodukt. Den praktiske implementeringen er mye viktigere enn mange siders dokumentasjon. I stedet for å diskutere funksjonelle spesifikasjoner i mange måneder, kan vi sette i gang. Ingen lange forløp for teorien – men raske resultater med praktiske tester og tilpasninger. 

I flere år har vi ikke gjort det på andre måter, noe som har gjort oss til en verdsatt rådgiver i bransjen for tilpassede løsninger.

Kommunikasjon er alt hos Spelsberg – derfor har vi utviklingsteam langt utenfor de klassiske avdelingsgrensene. De kombineres alt etter oppgavestillingen, slik at alt som trengs av kunnskap kan sitte sammen rundt samme bord og jobbe sammen mot en utvikling. Der sitter ikke kun de klassiske utviklerne, men også folk fra fremstillingen som vet hvordan man kan fremstille økonomisk det kollegene har tenkt seg. Bransjeeksperter vet hva som gjelder for bestemte bruksområder, og styrer utviklingen i riktig retning helt fra begynnelsen. Og på et tidspunkt kommer startskuddet og man starter – formulerer og tegner ikke i ukesvis på den tilsynelatende perfekte løsningen, som deretter presset gjennom i alle fall. I stedet er man forberedt på en gang å endre eller forlate en valgt rute. Det kan virke uvanlig – men det er mye mer direkte, raskere og enklere for alle deltakende. 

Rammebetingelsene for disse metodene er perfekte hos Spelsberg: Rask prototyping og egne testlaboratorier sørger for at det hos Spelsberg alltid kan testes og etterjusteres internt til det perfekte sluttproduktet ligger på bordet. 

Oppdragsgiveren er nært involvert i alle avgjørelsene – hjelper alltid til med å sette riktig kurs, i henhold til hans egne ønsker og krav.