Varmepreging

Førsteinntrykket avgjør ofte hvilken kvalitet et produkt får. Den fineste kapslingen kan virke billig med et slurvete påtrykk. Derfor tar vi hos Spelsberg alltid en svært veloverveid avgjørelse for hvilken metode vi skal bruke for påskrift på våre produkter, og finner den metoden som er både funksjonell og ser best ut. 

Mange av våre oppdragsgivere får løsninger utviklet internt hos oss som senere skal monteres synlig i publikumsområder – for eksempel på perronger eller på ladesøyler for el-kjøretøy. Her må ikke påskriften falle utenfor rammene – alt skal se ut som det er støpt slik og følge produktdesignen.  

Vi har derfor tatt i bruk varmepreging som en metode for trykking og fremstilling av etiketter av spesielt høy kvalitet. 

Om varmepreging

I denne teknologien blir en kjempetynn folie fast forbundet til kapslingen med et silikonstempel kombinert med trykk og temperatur, og dette gir et vakkert resultat med lang levetid. 

Det er mange ulike folier, som også brukes i møbel- og bilindustrien, på markedet, så det er ikke vanskelig å finne det perfekte designet for eget bruk. Det brukes fargepigmenter, metaller eller lakk for å fremstille foliene, og det gir helt forskjellige overflateeffekter. Folier dampet med krom sørger for eksempel for et sporty metallic-utseende som er ideelt egnet for bilbransjen. 

Siden det må lages et nytt pregestempel for hvert motiv, vil varmepreging på små volumer imidlertid drive kostnadene i været.

Detaljer: 

  • som regel ensfarget (avhengig av folien som er brukt) 
  • variabelt trykkbilde, resultat av det respektive pregestempelet
  • kan tørkes av 
  • ripesikkert
  • utallige overflater og effekter, fra høyglans til metallic